ZTE’s volledige jaaromzet 2017  stijgt tot RMB 108,82 miljard

SHENZHEN, China, 16 maart 2018 /PRNewswire/ — ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), ), een belangrijke internationale leverancier van oplossingen op het gebied van telecommunicatie, enterprise- en consumententechnologie voor het mobiele internet, meldde vandaag een jaaromzet van RMB 108,82 miljard voor 2017, 7,5% hoger dan het voorafgaande jaar waarbij het profiteerde van de voortdurende investeringen door internationale aanbieders op het gebied van telecommunicatienetwerken en de groei van het bedrijf in de markten voor consumentenbedrijven en overheidsondernemingen.

Volgens het bedrijf bedraagt de nettowinst toewijsbaar aan houders van gewone aandelen van het beursgenoteerde bedrijf voor het jaar 2017 RMB 4,57 miljard, een stijging van 293,8% volgens het financiële verslag dat vandaag door ZTE gepubliceerd werd. Gewone winst per aandeel bedroeg RMB 1,09. Het gewogen gemiddelde rendement op aandelen was goed voor 15,7%, met een jaar-op-jaargroei van 24,1 procent. Het voorstel voor winstuitkering voor 2017 was RMB 3,3 in contanten (bruto) voor elke 10 aandelen. Totaal bedrag aan dividend in contanten bedroeg RMB 1,384 miljard (bruto), goed voor 30,29% van de 2017 nettowinst toewijsbaar aan de houders van gewone aandelen van het beursgenoteerde bedrijf, wat het hoogste bedrag is in de geschiedenis van winstuitkeringen van het bedrijf is.

In 2017 versterkte het bedrijf zijn cashflow en het beheer van verkoopopbrengsten. De netto cashflow uit operationele activiteiten voor het jaar 2017 bedraagt ongeveer RMB 7,22 miljard, een stijging van ongeveer 37,3% in vergelijking met het voorgaande jaar. ZTE”s R&D-uitgaven stegen in 2017 tot RMB 12,96 miljard, 11,9% van de omzet.

In 2017 oogstte ZTE een recordgroei in al zijn carriernetwerken, consumentenbedrijven en overheid-/enterprise-bedrijven, met specifieke opbrengsten van RMB 63,78 miljard, RMB 35,21 miljard en RMB 9,83 miljard.

ZTE meldde bedrijfsopbrengsten van RMB 61,96 miljard uit de binnenlandse markt. ZTE meldde dat de bedrijfsopbrengsten uit de internationale markt voor deze periode RMB 46,86 miljard bedroegen.

In 2017 richtte het bedrijf zich op de 5G end-to-end-oplossing en was het volledig geïnvesteerd in standaardisatie, productontwikkeling en verificatie van commercieel gebruik. ZTE heeft een 5G R&D-team gevormd, samengesteld uit meer dan 4.500 professionals met ervaring in een bereik van connectiviteit, carriers, diensten en mobiele apparaten, zodat ZTE”s drievoudige leiderschap in 5G-technologie, commercieel gebruik en schaalvoordelen gevestigd kan worden.

Op het gebied van toekomstgericht 5G commercieel gebruik, heeft ZTE baanbrekend werk geleverd voor 5G-technologieën. ZTE doorbrak verschillende records in Fase 1 en 2 van China”s nationale 5G-tests, en bereidt zich nu volledig voor op Fase 3. In samenwerking met China Mobile en Qualcomm heeft ZTE het eerste end-to-end 5G New Radio (NR) Interoperability Data Testing (IoDT)-systeem in de wereld voltooid, dat gebaseerd is op de laatste 3GPP 5G NR-norm. Door met Intel samen te werken, heeft ZTE ”s werelds eerste SDN/NFV op virtualisatie gebaseerde 5G RAN-oplossing geïntroduceerd, grotendeels ter bevordering van 5G-commercialisering. Bovendien heeft ZTE de volledig geïntegreerde 2/3/4/5G Common Core-oplossing op de markt gebracht om de 3GPP R15 op service gebaseerde architectuur geheel te realiseren. Tegen het einde van 2017 had ZTE wereldwijd meer dan 320 NFV commerciële/proeven uitgevoerd, waarbij het een solide basis creëerde voor het commerciële gebruik en de evolutie van het 5G-kernnetwerk. Tot op heden heeft ZTE strategische partnerschappen gevormd met meer dan 20 aanbieders wereldwijd om gezamenlijk de verificatie en het testen van 5G-technologieën te bevorderen, waardoor de commerciële implementaties van 5G versneld worden

Qua carrier- en optische communicatie die 5G-netwerken voor commercieel gebruik ondersteunen, nam ZTE ook het voortouw om de 5G carrier-oplossing 5G Flexhaul en de systematische apparatuur voor 5G-carriers te introduceren. ZTE onthulde het T-level transport flagship-platform ZXCTN 6700, de eerst binnen de sector, en met de grootste capaciteit tot nu toe. ZTE voerde 5G-carriertests uit met Telefonica, China Mobile en andere partners en het blijkt dat alle testresultaten voldoen aan de verwachtingen van de partners. ZTE is ”s werelds Top 2 op het gebied van optische communicatie en optische toegang. Het is de eerste die het volgende generatie 256T cross-connect platform met ultra-grote capaciteit op basis van optische waveguide-technologie op de markt brengt, waarbij volledig voldaan wordt aan de ultrahoge belastingvereisten van de 5G optische communicatie op carrier-apparatuur. ZTE werkte ook samen met Velcom om ”s werelds eerste volledig op SDN gebaseerde end-to-end IP+Optical elastische netwerk te voltooien, en het heeft Telefonica Mexico Movistar geholpen bij het realiseren van een optisch transportnetwerk dat de 100G overtreft. TITAN, ZTE”s speerpuntplatform voor optische toegang, heeft een schakelvermogen vier keer het bestaande niveau van de sector en het ondersteunt 5G-carriers evenals de vaste/mobiele integratie. ZTE is No. 1 in het 10G PON-marktaandeel en No.3 op het gebied van IPTV set top box-verzendingen in de wereld. Het is ook technisch toonaangevend op het gebied van geïntegreerde CDN-producten.

ZTE is toegewijd aan opkomende technologieën zoals het Internet of Things, chips, cloudcomputing, en big data. Op basis van 7nm-geavanceerde technologie, onderzocht en ontwikkelde het bedrijf onafhankelijk de hoogwaardige multi-mode soft base-band chips en digitale IF chips. Daarnaast kondigde het bedrijf de eerste, door China onafhankelijk ontwikkelde NB-IoT beveiligde IoT chip aan, en de NB-IoT innovatieve toepassing voor slim parkeren won de GLOMO ‘Best Connected Living Mobile Business Award’ tijdens het Mobile World Congress 2018. Wereldwijd heeft ZTE NB-IoT tests en zakelijke demonstraties met verschillende aanbieders uitgevoerd.

In de nationale enterprise-bedrijfsactiviteiten, bleven ZTE”s kernproducten voor de financiële markten de banken in staatseigendom overtreffen, en de GSM-R-producten zijn volledig toegetreden tot de spoorweg C3-markt. Bovendien, hebben ZTE”s lucht-tot-grond breedband, educatieve breedbanddekking en andere industriële breedbandprojecten aanzienlijke vooruitgang geboekt in internationale high-end-markten.

In de consumentendivisie, richtte ZTE zich op waardeproducten en onthulde het ”s werelds eerste Gigabit-telefoon en twee gigabit-class gateway-producten, waardoor ZTE in staat gesteld werd om het voortouw te nemen bij het realiseren van het commerciële gebruik van gigabit-terminals. Verder kondigde het bedrijf de categorie aan voor het definiëren van ZTE Axon M, een opvouwbare smartphone met twee schermen, met AT&T in de V.S. en NTT DOCOMO in Japan. In China, richtte ZTE zich op carriers en de industriële markt. ZTE Secure Phones realiseerden geschaalde verkoop in meerdere provincies en steden en maakten een doorbraak door met oplossingen voor de justitiële sector. Met betrekking tot de belangrijke landen op de wereldmarkt, zal ZTE zich blijven richten op de belangrijkste markten door zijn marktaandeel verder te verbeteren. In 2017 bevond ZTE Mobile Devices zich in zes belangrijke markten in de top 5: No.4 in de V.S., Canada en Mexico; No.5 in Spanje en Rusland, en No.3 in Australië.

In 2017 is ZTE de verbetering van zijn interne controlesysteem blijven voortzetten door het vaststellen en verbeteren van operationele mechanismen en processen en het versterken van de verantwoordingsplicht, zodat een gezonde bedrijfsvoering gegarandeerd wordt.

In 2018 zal het bedrijf zich blijven richten op klanten met een hoge waarde en zal het de klanttevredenheid verbeteren, overeenkomstig de ‘Strategie 2020’ van het bedrijf. Het bedrijf zal blijven volhouden in de activiteiten voor de bedrijfseigen innovatie van kerntechnologieën en het zal de investeringen in de R&D-activiteiten voor 5G en andere kernproducten verhogen om het concurrentievermogen van zijn producten te versterken. Door kansen te grijpen die zich voordoen als gevolg van veranderende technologieën en landschappen in de wereldwijde telecommunicatiemarkt, zal het bedrijf standvastige inspanningen leveren om zijn marktaandeel te vergroten en zijn wereldwijde marktpositie te verbeteren. Ondersteund door hoogwaardig personeel alsmede door voortdurende verbeteringen in de interne administratie door strengere naleving en interne controle, is het bedrijf goed gepositioneerd om een behoedzame en duurzame ontwikkeling te realiseren.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparatuur, en zakelijke technologie-oplossingen voor consumenten, telecommunicatiemaatschappijen, bedrijven en klanten van de publieke sector. In het kader van ZTE”s strategie zet het bedrijf zich in om klanten geïntegreerde end-to-end innovaties te bieden zodat uitmuntendheid en waarde geleverd kunnen worden wanneer de bedrijfstakken voor telecommunicatie- en informatietechnologieën samenkomen. ZTE is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen (H aandelencode: 0763.HK / A aandelencode: 000063.SZ), en zijn producten en diensten worden verkocht aan 500 aanbieders in meer dan 160 landen. ZTE wijdt 10 procent van zijn jaarlijkse omzet aan onderzoek en ontwikkeling en heeft een leidinggevende functie in organisaties voor het vaststellen van internationale normen. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en maakt deel uit van het UN Global Compact initiatief. Ga voor meer informatie naar www.zte.com.cn.

Contactpersonen media:

Margaret Ma
ZTE Corporation
Tel: +86 755 26775189
Email: ma.gaili@zte.com.cn

 

Realiseerde ongeveer RMB 1,384 miljard contant dividend (bruto)

ZTE's volledige jaaromzet 2017  stijgt tot RMB 108,82 miljard