Hortonworks en Google Cloud breiden samenwerking uit om Big Data-analyse in de cloud te versnellen

SAN JOSE, Californië, 19 juni 2018 /PRNewswire/ — DATAWORKS SUMMIT Hortonworks, Inc.® (NASDAQ: HDP), een toonaangevende leverancier van mondiale oplossingen voor gegevensbeheer, kondigde vandaag verbeteringen van het bestaande samenwerkingsverband met Google Cloud aan. Deze verbeteringen zullen verder Hortonworks Data Platform (HDP) en Hortonworks DataFlow (HDF) voor Google Cloud Platform (GCP) optimaliseren om de volgende generatie van big data-analyse voor hybride cloud-implementaties te leveren. Dit samenwerkingsverband zal ervoor zorgen dat klanten snellere zakelijke inzichten kunnen verkrijgen door gebruik te maken van doorlopende innovaties van de open source-gemeenschap via HDP en HDF op GCP.

HDP integreert nu met Google Cloud Storage, dat consistente cloudopslag biedt voor het uitvoeren van big data-werkprocessen. Met HDP op GCP, krijgen klanten:

  • Flexibiliteit en wendbaarheid voor kortstondige werkprocessen: on-demand werkprocessen voor analyse kunnen binnen enkele minuten worden opgezet zonder enige voorafgaande kosten en op een onbeperkte elastische schaal.
  • Snelle analyse op grote schaal: Apache Hive en Apache Spark kunnen gebruikt worden voor interactieve vraag-, machinaal leren- en data-analyse.
  • Geautomatiseerde cloudvoorziening: vereenvoudigde implementaties van HDP en HDF in GCP maakt het nog gemakkelijker voor klanten om werkprocessen voor de cloud te configureren en beveiligen terwijl het gebruik van cloudbronnen geoptimaliseerd wordt.

Daarnaast kunnen klanten met HDF op GCP:

  • Een hybride data-architectuur implementeren: de informatiestroom eenvoudig en veilig verplaatsen tussen een bron op locatie en de GCP-implementaties.
  • Verkrijgen van realtime streaming-analyse: bouw in slechts enkele minuten streaming-toepassingen om vluchtige inzichten in realtime vast te leggen zonder een enkele regel code te hoeven schrijven.

Met de combinatie van HDP, HDF en Hortonworks DataPlane Service, kan Hortonworks op unieke wijze consistente metadata, beveiliging en gegevensbeheer binnen hybride cloud- en multicloud-architecturen leveren.

‘Door de samenwerking met Google Cloud kunnen onze gemeenschappelijke klanten profiteren van de schaalbaarheid, flexibiliteit en wendbaarheid van de cloud wanneer analyses en IoT-werkprocessen op schaal uitgevoerd worden met HDP en HDF,’ aldus Arun Murthy, medeoprichter en Chief Product Officer bij Hortonworks. ‘Samen met Google Cloud, bieden wij bedrijven een gemakkelijke manier om de cloud te adopteren en, uiteindelijk, een moderne data-architectuur.’

‘Bedrijven willen slimmer worden over zowel hun bedrijf als hun klanten door middel van geavanceerde analyse en machinaal leren,’ aldus Sudhir Hasbe, directeur productbeheer voor Google Cloud. ‘Onze samenwerking met Hortonworks zal klanten in staat stellen om snel werkprocessen voor data-analyses, machinaal leren en streaminganalyse in GCP uit te voeren terwijl een overbrugging naar hybride of cloud-native data-architecturen mogelijk gemaakt wordt.’

Bronnen

Over Hortonworks
Hortonworks is een vooraanstaande leverancier van ondernemersgerichte platforms, diensten en oplossingen voor mondiaal databeheer, en voorziet ruim de helft van de Fortune 100-bedrijven van bruikbare intelligentie, afkomstig uit de meest uiteenlopende datasoorten. Hortonworks zet zich in voor het aandrijven van innovatie in open source-gemeenschappen en het bedrijf biedt zijn zakelijke klanten een unieke waarde. In samenwerking met zijn partners, biedt Hortonworks technologie, expertise en ondersteuning, zodat zakelijke klanten over een moderne data-architectuur kunnen beschikken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.hortonworks.com.

Hortonworks en HDP zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hortonworks, Inc. en zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden. Ga voor meer informatie naar www.hortonworks.com. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Contactpersoon media

Michelle Lazzar
comms@hortonworks.com
(408) 884-9861

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/542818/HORTONWORKS_Logo.jpg

Hortonworks Data Platform en Hortonworks DataFlow verder geoptimaliseerd voor Google Cloud Platform voor Big Data-analyse en streamingwerkprocessen

Hortonworks en Google Cloud breiden samenwerking uit om Big Data-analyse in de cloud te versnellen